Що таке міні-трактор і для чого він потрібен

11 червень 2021


Мінітрактор - це справжня знахідка для кожного садівника! Універсальна машина, яка впорається з найрізноманітнішими завданнями при обробці грунту, посадці і збиранні врожаю, незамінна для всіх. Все про переваги та особливості моделі - в цій статті.

Мінітрактор: що це?

Слово «трактор» ні у кого не викликає запитань: всі знають, що це громіздка і потужна машина. Але що ж таке мінітрактор? Це багатофункціональна техніка, яка підходить для роботи навіть на невеликих і середніх ділянках. Вона оснащена потужними колесами і двигуном: дизельним або бензиновим.

Функції машини

Такий агрегат стане незамінний у всіх сільськогосподарських роботах:

  • оранка грунту;
  • культивування і боронування;
  • обробка міжряддя;
  • удобрення грунту;
  • полив саджанців;
  • покіс трави.

Крім того, в комплекті зазвичай йдуть різні насадки, які стануть в нагоді навіть для збору врожаю!

Мінітрактор або мототрактор: що вибрати

Мототрактор, на відміну від мінітрактора - це просто поліпшена версія мотоблока. Як правило, такі варіанти приваблюють покупців своєю ціною. Але при цьому їх функціонал досить обмежений: потужність варіюється від 10 до 25 кінських сил, а тому підходить для ділянок не більше 10 Га.

Мінітрактор ж являє собою більш компактну версію справжнього трактора: потужного, практичного і зручного. Такий інструмент довгі роки допоможе доглядати за ділянкою без особливих зусиль!

Особливості мінітрактора

Розглянемо головні особливості і характеристики мінітрактора. Крім компактного зовнішнього вигляду, такий інструмент має і інші відмітні ознаки:

  1. Велика потужність. Незважаючи на невеликі габарити, потужність міні-тракторів досягає 45 к.с., тому вони легко справляються з ділянками до 20 Га!
  2. Широкий функціонал. Часто в комплекті з трактором йдуть різні додаткові навішування: плуг, роторна коса, причіп, окучник, картофелесажатель, фреза, граблі та багато інших. Це істотно спрощує роботу на ділянці і робить техніку корисною і зручною.

Крім цього, мінітрактор має просте управління, тому з експлуатацією техніки впораються всі покупці.

Як вибрати трактор для себе?

Перед покупкою машини важливо вивчити основні параметри мінітракторів. Так, для великих ділянок і різнопланових робіт краще вибирати потужні моделі, а ось для нескладних завдань по догляду за маленьким городом підійдуть більш компактні і прості.

При виборі машини варто звернути увагу на ряд важливих характеристик: потужність, тип двигуна, наявність кабіни і функціональність. Краще зупинитися на популярних і перевірених моделях від світових виробників.

Тип двигуна

Більшість міні-тракторів оснащені надійними двигунами. Вони бувають:

  • дизельні;
  • бензинові.

Як правило, більшість покупців вибирають дизельними варіанти, оскільки навіть при невеликому розході палива такі моделі не вимагають великих вкладень.

Потужність

Мабуть, один з найбільш важливих аспектів при виборі техніки - це потужність. Для великих і важких ділянок краще вибирати потужні варіанти - до 45 к.с. Такі моделі витримують тривалу експлуатацію і впораються з усіма доступними видами роботи. Для невеликих територій, які потребують особливого підходу, можна придбати міні-трактори з невеликою або середньою потужністю - 10-25 к.с.

Наявність кабіни

Наявність кабіни - це такий же важливий параметр. Сучасні моделі оснащені комфортним кріслом, дзеркалами заднього виду, потужним освітленням і різними додатковими зручностями. Наприклад, в деяких мінітракторів є практичні навісні ящики, де можна зберігати інструменти та особисті речі.

Переваги минитрактора

Кожен, хто хоч раз стикався з міні-трактором, напевно помітив, наскільки він зручний і практичний. Основні переваги такого агрегату:

  1. Компактність і маневреність. З управлінням транспорту впорається будь-хто, його легко використовувати навіть в обмеженому просторі. Крім того, він має невеликі габарити, тому поміститься навіть в звичайному гаражі.
  2. Менша витрата палива. За рахунок розмірів і потужності трактор економно витрачає паливо.
  3. Простота ремонту. Як правило, міні-трактори оснащені універсальними деталями, а тому з покупкою запчастин не виникне проблем.
  4. Широкий функціонал. Трактор справляється з найрізноманітнішими завданнями, а розширити спектр робіт машини допоможе покупка додаткового навісного обладнання, яка представлена найрізноманітнішим асортиментом.

Не можна не відзначити вартість такого обладнання: ціна на мінітрактор досить демократична і доступна. Це вигідне вкладення не тільки в свою ділянку і урожай, але і в своє здоров'я і час!